شروع برنامه نویسی
در ابتدا برای شروع کار نیاز به یک برنامه ی نویسنده که در حال حاضر بهترین آن ها Notepad ویندوز می باشد ، داریم و بعد از آن یک مرورگر اینترنت ترجیحا ً Internet Explorer زیرا پشتیبانی بهتری نسبت به جاوا دارد.لازم به ذکر است که کدهای جاوا در محیط اینترنت و صفحات وب کاربرد دارد یعنی می توانید کدهای جاوا اسکریپت را در صفحات وب خود در وبلاگ یا وبسایتتان استفاده کرده و نتیجه بگیرید. ولی چون بحث ما محدود به جاوا و برنامه نویسی آن می شود کدها را در صفحات Notepad ایجاد کرده و پس از آن ، آن فایل را با فرمت .htm یا .html که فرمت مخصوص صفحات وب است ذخیره می نمایم.
شروع کد نویسی :
برای شروع باید دو تگ <script> و </script> را در فایل ایجاد کرده و میان آن دستورات و کدهای جاوا را بنویسیم.البته لازم به ذکر است که اگر که این تگ فقط برای جاوا نیست و برای زبان های دیگر که به صورت اسکریپت هستند کاربرد دارد که این مشخصه که با کدان زبان می نویسیم با استفاده از کلمه ی language در کد مشخص می شود اما به صورت پیش فرض اگر آن را ننویسیم برنامه مرورگر آن را بهصورت کد جاوا تلقی کرده و اجرا می نماید.
خوب با هم اولین و ساده ترین کد را ایجاد می کنیم که وقتی صفحه ی مرورگر با می شود یک پیغام خوش آمد به شخص بیننده نمایش می دهد که این کار با استاده از دستور alert(“ ”) امکان پذیر است. پس از آن متن دلخواه را در میان علامت های نقل قول("") قرار می دهیم و پس از آن فایل را با پسوند .htm یا .html ذخیره کرده و اجرا می کنیم و یا اینکه آن را در میان کدهای HTML وبسایتمان قرار می دهیم. در صمن گداشتن علامت ; پس ازدستورات جاوا الزامی نیست ولی باعث می شود شما زودتر زبان PHP را که گذاشتن آن در کد الزامی است را یاد بگیرید.
مثال:
<script>
alert (“به وبلاگ آموزشی جاوا خوش آمدید “)
</script>